'Good People' winnaar BN DeStem Cultuurprijs

Poster Korte Film

Lees het interview in BN DeStem met Josefien van Kooten en Anne Witse.'Good People' winnaar BN DeStem Cultuurprijs

BREDA - Josefien van Kooten uit Breda heeft zaterdagavond de tweejaarlijkse BN DeStem Cultuurprijs gewonnen, met de korte film 'Good People'. Ze werkte samen met Anna Witte aan de documentaire.

In de film snijdt Josefien van Kooten op indringende wijze het dilemma aan van de verhouding tussen journalistieke aandacht en hulp voor de vluchtelingen die strandden op Lesbos. De prijs werd zaterdag 17 september 2016 in het Chassé Theater uitgereikt door voorzitter Nico van Os van de NHTV, internationaal onderwijs Breda. De NHTV is een van de sponsors van de prijs.

Josefien was oprecht verbaasd dat ze zaterdagnacht samen met Anna Witte, de tweejaarlijkse BN DeStem Cultuurprijs gewonnen had in het Chassé Theater in Breda.

Toch was de jury eensgezind tot de keuze gekomen, want 'Good People' gaat niet alleen over een modern vraagstuk, namelijk de vluchteling in Europa, maar ook over de rol die de media hebben en kunnen hebben. Een moderne film, subtiel gemaakt en met bewogenheid en bevlogenheid van de makers, al ligt dat er niet te dik bovenop.

Schaamte speelt een rol in deze 30 minuten durende documentaire die door het publiek ook zeer goed ontvangen werd.

De overige genomineerde films waren ieder in hun genre eveneens pareltjes. Tijdens de finaleavond werd de NHTV-lezing gegeven door filmdocent Jan Salden. De NHTV-lezing wordt iedere twee jaar tijdens de finaleavond van de wedstrijd gegeven.

Alle films zijn te bekijken op de website Vimeo.