Jury

De inzendingen van nieuw filmtalent worden voor de wedstrijd van 2016 beoordeeld door een vakkundige jury bestaande uit:

Marijke van der Putten (juryvoorzitter)

Marijke van der Putten

Opgeleid als pedagoog/psycholoog en later als filmmaker leidt Marijke sinds 1992 haar eigen psychologisch adviesbureau Inspirae in Breda. Sinds 2005 maakt zij ook documentaires en bedrijfsfilms, die o.a. zijn uitgezonden op de KRO en regionale tv in Brabant, Gelderland, Utrecht en Limburg. Het ontwikkelen van jong talent ligt haar nauw aan het hart. Als voorzitter van ToonBeeld, vereniging voor AV professionals van het zuiden, nam ze het initiatief de ToonBeeld Young Talent Award in het leven te roepen.

Karin Krijgsman

Karin Krijgsman

Behaalde Master Photographic Studies aan de Universiteit Leiden en Master Post-St. Joost Fotografie, Breda waar ze eerder haar Bachelor Fotografie behaalde. Karin is werkzaam als Opleidingscoördinator Bachelor Fotografie en Film AKV|St. Joost (Avans Hogeschool), Breda en Den Bosch. Daarnaast is ze al jarenlang actief op fotogebied in heel Nederland. Ze was onder meer jurylid Aankoopronde Gemeente Amsterdam/tentoonstelling 'On the Move', Stedelijk, Amsterdam, lid van de Raad van Advies van Totodok, Utrecht, lid van de Raad van Toezicht Nederlands Fotomuseum, Rotterdam, bestuurslid Stichting KOP, Breda en ze was curator van diverse tentoonstellingen.

Ivo van Aart

Ivo van Aart

Ivo is filmmaker. Hij studeerde onder meer aan de Hogeschool v/d Kunsten Utrecht (Bachelor Audiovisual Media) en aan de Willem de Kooning Academie (Propedeuse in Audiovisual Design). In Breda geniet hij vooral bekendheid van de Jeugdtheaterschool van de Nieuwe Veste. Ivo was betrokken bij diverse projecten, onder meer Peepshow voor de VPRO (regie en concept), Keys to Mozart (regie en scenario), dramaserie Suspicious Minds voor de VPRO (regie), Love & Engineering voor de VPRO (regie en productie). Ivo heeft ruime ervaring als editor met kennis over het gehele post-productie traject. Hij geeft masterclasses en workshops voor scholen, festivals en filmclubs. Hij is twee keer voorgedragen voor de 'Best of HKU'-prijs.

Wim Franssen

Wim Franssen

Wim is socioloog. Hij was als filmdocent en docent Cultuurgeschiedenis verbonden aan Avans Hogeschool in Breda en de Universiteit van Tilburg. Is in Berlijn o.a. gastdocent aan de Alice Salomon Hochschule. Hij geeft lezingen in Nederlandse filmtheaters. Zijn specialismen zijn hedendaagse en klassieke, Japanse en Europese cinema.

Jeroen Neus

Jeroen Neus

Filmmaker Jeroen Neus (Utrecht, 1964) is gefascineerd door ‘echt en onecht’. Hij studeerde Audiovisuele vormgeving aan de kunstacademie St. Joost in Breda In 1995 startte hij zijn bedrijf Lumineus, dat nu gevestigd is in het AVhuis in Breda. In 2008 richtte hij Stichting Verhalis op, samen met Carine van Vugt. Onder deze stichting maken zij films op basis van levensverhalen. De laatste jaren ontwikkelt hij ook grote innovatieve erfgoedprojecten waarin hij nieuwe doelgroepen bereikt: jongeren, geocachers, etc. Film is daarin vaak een essentieel onderdeel.

In 2004 won hij de Toonbeeld-trofee met zijn fakedocumentaire ‘Het blik van Wallsteijn’: voor één dag verkeerde de hele wereld in de waan dat er bewegende beelden van Vincent van Gogh waren gevonden. De media pakten dit ‘nieuws’ net iets te gretig op. Hij maakte jarenlang korte programma’s voor Omroep Brabant: De Lijn, Neus in andermans zaken, Zuid 51 en Brabantse Sahara. Vele van zijn documentaires worden bij Omroep Brabant en bij de landelijke omroep uitgezonden. Daarnaast heeft Jeroen Neus diverse films en projecten op zijn naam staan.