Jury

De Inzendingen van nieuw klassiek talent worden voor de wedstrijd van 2018 beoordeeld door een vakjury bestaande uit:

Thijs Bonger

Thijs Bonger
Thijs Bonger is muziekjournalist bij BN DeStem en programmamaker/presentator bij de Concertzender. Hij maakte zes luisterboeken over componistenlevens, uitgegeven bij www.home-academy.nl. Verder schrijft hij programmatoelichtingen, o.a. voor Philharmonie Zuidnederland en het Muziekgebouw aan het IJ. Hij was een jaar lang redactielid bij het TV-Programma 'De Tiende van Tijl'. Hij houdt over het hele land lezingen over componisten.

Govert-Jan Bach

Govert-Jan Bach
Govert Jan Bach is familie van Johann Sebastian Bach maar geen nazaat. De grote Bach is al in 1873 in naam uitgestorven. Govert Jan Bach is pastoraal psycholoog en heeft in zijn werk in de GGZ steeds vaker muziek ingezet in de behandeling, onder meer die van Bach. Bach als medicijn dus. Hij ontwikkelde zich tot bachkenner en gaf veel cursussen over de werken van Bach, Mozart, Brahms, Schumann, Liszt en Debussy. Hij organiseerde het Bachsymposium in 2000 gehouden in Paradiso met medewerking van Ton Koopman, Armstrong, Maarten 't Hart, Martin van Amerongen, Paul Witteman en Jacobine Geel. Hij organiseerde ook een Schumann en een Lisztsymposium. Govert Jan Bach is 2012 programmamaker geworden van het werkdagelijks programma GeendagzonderBach bop de Concertzender. Hij schrijft veel over muziek en maakte de Luisterboeken Matthäus en Johannes Passion, Weihnachtsoratorium alsmede Bach en Luther bij Rubinstein uitgevers.Het laatste werk kwam als Bach und Luther op de Duitse markt. Hij werd ondermeer bekroond met een Gouden Label van Klassiek Centraal. De Duitse Lutheruitgave werd door Naxos 'Das Topprodukt zum Reformationsjahr' genoemd. Zijn dochter Naomi Magdalena is 1e violist bij het Residentie Orkest en daarmee de eerste beroepsmusicus van zijn Bachtak.

Paul van der Mast

Paul van der Mast
Paul van der Mast is altviolist, programmamaker en arrangeur. Van der Mast speelde onder meer in het Ricciotti Ensemble, het voormalig Nijmeegs Barokensemble (nu Flos Campi) en het NJO. Twintig jaar lang was hij artistiek leider van strijkorkest Archi Amici. In 2014 formeerde hij het Symfonisch Collectief Breda, gericht op de uitvoering van weinig gehoorde stukken in een kleine setting.

Desiree van Warmerdam

Desiree van Warmerdam
Geboren 1959 in Etten-Leur. Tegenwoordig woonachtig in Breda.
Conservatorium opleiding fluit aan het Brabants conservatorium.
Omdat mijn vrije geest zich niet wilde beperken tot 1 instrument ben ik mij gaan toeleggen op het bespelen van meerdere instrumenten. Dit heeft geresulteerd in een eigen muziekpraktijk in Breda: www.muzieklesbreda.nl, dit doe ik naast mijn werkzaamheden als docent fluit aan Nieuwe Nobelaer Etten-Leur.
Een nog belangrijker deel van mijn tijd besteed ik graag aan componeren. Dit heeft inmiddels geresulteerd in meer dan 60 composities. Graag schrijf ik vanuit een thematische gedachte. Zo laat ik mij onder anderen inspireren door erfgoed als Vincent van Gogh, Michiel de Ruyter, historische gebouwen of plaatsen, Water én, er zit nog meer aan te komen.
Een aantal grote werken voor koor en orkest of orgel zijn met succes in binnen en buitenland uitgevoerd: Palette de Van Gogh, Le Mont Saint-Michel en De Vrede van Breda. Stichting Thematische Concerten -waarvan ik mede oprichter ben- is de initiatienemer en organisator van een aantal van deze concerten.
Voor uitvoering van meerdere van mijn composities heb ik Trio Besteváer opgericht. Wij 'bezingen' de thema's Van Gogh, Michiel de Ruyter en Water.
Naast jurylid van de BN DeStem Cultuurprijs ben ik jurylid van de Jan de Breet prijs. Website: www.desireevanwarmerdam.com

Joke Veltman

Joke Veltman
Studeerde piano en altviool aan het Conservatorium van Amsterdam, eindexamen piano 1980.
Na de studie begon Joke met lesgeven, maar ook met optreden, voornamelijk in piano-duo.
Van 2001 tot 2004 studeerde ze bij Yevgenia Yarmonenko in Brussel, ter verdieping van haar pianospel.
Van 2004 tot 2009 schreef Joke muziekrecensies voor BN DeStem en ook een enkel pagina-vullend artikel, zoals over Ton Koopman en de Matthäus Passion. In Breda is ze actief als pianolerares, was ze actief in MuziekSalonSpronk, die ze samen met Jetje van Wijk heeft opgericht en geeft ze al vele jaren opera- en concert-voorbesprekingen in het Chassé Theater.
In 2017 studeerde ze af in een research master aan ArtEZ Conservatorium Zwolle, waar ze werkte aan onderzoek naar de mogelijkheden van muziek met een cochleair implantaat, een elektronische binnenoorprothese, waarmee dove mensen weer kunnen leren horen.